Ми продовжуємо ділитися практиками та вправами з учасниками Академії характерництва «Сила землі».

Комплекс вправ “Базовий” – простий і базовий комплекс для початку роботи з тілом в Академії характерництва «Сила землі». Рекомендований для всіх, хто хоче розпочати рухатись з «Моря горя» до «Спасу тіла».

  1. Привітання стихій

Стоячи у вільному положенні: «Вітаю всіх сутностей видимих і невидимих стихій землі, води, вогню і повітря».

  1. Біг до 2 км та плавання

На начальному етапі потрібно починати з перших невеликих кроків і поступово нарощувати до 2-х кілометрів і потім більше.

  1. Розтяжка тіла

Вигини тіла вперед і назад, в бік. Розведення ніг і низькі стійки. Скручування тіла. Можливі рухи до досягнення шпагату.

  1. Дихання небо-земля

Набираємо на вдиху енергію землі і ведемо по тілу вверх з видохом, а потім набираємо енергію неба на вдиху і ведемо по тілу вниз на видиху.

  1. Набивний масаж

Постукування кулаками по тілу. Руки, плечі, грудь, живіт, ноги.

  1. Кільця змії

Колові рухи кожного сустава тіла. Починаємо зі стоп, які крутимо по колу в один і другий бік, потім коліна, ноги, таз, живіт, грудь, руки, шия, голова.

  1. Присідання на носках ніг

Присідаємо спочатку 10 разів, а потім доводимо до більшої кількості. Враховуючи стан м’язів і силу.

  1. Віджимання від полу 5 варіантів (або планка)

Віджимання на долонях, кулаках, пальцях, ребрах долонь у різні боки тощо. Починаємо з 10 і доводимо до більшої кількості. Планка – стійка на ліктях в упорі лежачі. Розпочинаємо від 30 секунд і доводимо до великих термінів часу.

  1. Вправи з пресом – 3 варіанта

Вправи для м’язів верхнього пресу та нижнього пресу. Або піднімання тулуба із положення лежачи та піднімання ніг з того ж положення. Та різні варіації вправ для прямих м’язів живота.

  1. Збірка-розбірка

Рухи тіла схожі на п’яний танок. Розбовтані, розслаблені хаотичні рухи тіла стоячи або пару кроків навкруги. Потім різко концентруємось, вирівнюємось і стаємо в бойову стійку.

  1. Альфа-концентрація

Складаємо руки направлені у вертикальну і центральну альфа-площину тіла. На вдиху збираємо і на видиху з’єднуємо руки долонями.